Dag 1 en 2
27 juli 2025 - Hedekas, Zweden
Dag 1 - vrijdag 25 juli
Hej!
Vrijdag 25 juli was het dan eindelijk zover, de start van onze zomervakantie. Dit jaar naar Zweden, het land van Ikea, ABBA, Volvo en uiteraard werkgever Tetra Pak van Marja. Het leek ons leuk en vooral lekker lui om een gedeelte van de route met de veerboot te doen, vanuit Rostock naar Trelleborg. Om 5.00 uur opgestaan en om 6.00 uur zaten we al in de auto. Want ja Bremen altijd druk, Hamburg altijd druk en de verhalen over de grenscontroles vlogen ook alle kanten op. Het zal wellicht met onze vertrektijd te maken hebben gehad, maar Bremen en Hamburg zijn we voorbij gevlogen en bij de grens hadden we binnen 5 seconden Guten Morgen und Tschüß.
Onderweg uiteraard ook nog gestopt, want een lekker bakkie pleur gaat er dan wel in. Nou helaas want dit was me toch smerig slootwater. Thuis en op het werk waarschijnlijk toch teveel verwend. Heel de reis eigenlijk wel lekker weer geweest alleen was er toch ineens een enorme stortbui. Wij zagen een auto op de vluchtstrook staan. Beide dachten we hetzelfde, zal wel weer iemand hebben moeten plassen. En ja hoor, daar stond moeders al, kind in de pishouding alleen lullig voor haar dat het net leek of ze onder de douche stond. We waren dus lekker royaal op tijd voor de boot en nog niet eens de eersten. Via een heel circuit stonden we uiteindelijk in de juiste rij voor onze ferry Peter Pan. Bizar groot en je vraagt je echt af hoe kan zo’n ding überhaupt varen met zoveel vrachtauto’s etc. erop.
De tocht van 5,5 uur hebben grotendeels doorgebracht in onze eigen hut, jawel. Ergens zolang rondhangen leek ons helemaal niks en voor Luna was dit ook veel beter. Lekker een bed, eigen wc en we hadden zelfs nog kunnen douchen. Marja had destijds bij de reservering ook meteen een maaltijd besteld en nadat zij enige tijd in de rij had gestaan hebben we de köttarballen look-a-likes in onze kamer opgegeten. Maagvulling, maar ook niet meer dan dat. Uiteraard zijn we ook nog op het dek geweest, want niet alleen wij, maar ook Luna was heel erg benieuwd naar de Pets Area. Wat bleek, een hokje van 1,5 x 1,5 meter met een kunstgrasveldje erin. Ruikt voor die honden vast allemaal heel erg lekker, maar hun behoeften doen ze daar echt niet. Ondanks dat de boot verre van vol was is het toch altijd weer dringen overal en nergens. Stel je voor ze slaan je over of ze laten je achter op de boot. Nou ja het is ons wel bevallen, anders hadden we een stuk langer achter het stuur moeten zitten.
Om 21.10 uur waren we in Svedala, ons eerste huisje. Het licht ging na deze lange dag snel uit.
Dag 2 - Zaterdag 26 juli
Hej!
We hebben een goede nacht gehad en waren fris en fruitig voor het vervolg van onze trip, een reis van ruim 400 kilometer naar Hedekas. Was trouwens een prima huisje met de meeste voorzieningen wel aanwezig. Wel vreemde inrichting, aangezien er 2 personen konden slapen en er een eetkamertafel stond met 10 stoelen!! Na de indeling van de auto te hebben veranderd zijn we om 8.45 uur vertrokken, maar wel toeristisch via Malmö, we hebben tijd zat. De bekende Turning Torso op de plaat vastgelegd en ons ontbijt (inclusief koffie) gehaald bij Bagaren och Bonden. De lekkere broodjes genuttigd in één van de vele parkjes daar.
Over de voor ons welbekende E6 (campervakantie) zijn we langs de kust naar boven gereden. In Varberg heeft Marja bij de ICA de lunch gekocht. Zoals ze dat hier kennen, een zelf samengestelde salade. Voor mij had ze ook nog smørrebrød met garnalen en ei. Mjam mjam!! Bij deze picknick plaats hebben we in 2022 onze camper overnachting gehad. Toen was het niet zo druk, nu wel. Toen waren er vogels, nu niet. Marja heeft nog wel een poging gedaan.
De reis is voorspoedig verlopen, alleen op het laatst was het even zoeken naar ons huisje. Tommie Tommie deed een beetje raar, maar toen het wel was gelukt WOW. Wat een magistraal huis. Een beetje groot uitgevallen houten jagershut (van binnen en buiten) met een veranda, meerdere slaapkamers, ruime keuken en heel veel ruimte er omheen en dat alles in de kleur Falu Röd. We zitten gewoon middenin het bos.
Luna vermaakt zich hier ook uitstekend. De eigenaresse kwam nog even langs en vertelde over de dieren die hier bivakkeren. Elanden, vossen, edelherten en dassen, ze zijn hier de afgelopen dagen allemaal gezien. Dat maakt dit huisje alleen maar aantrekkelijker. Als avondeten hebben we een hamburger gehad van onze nieuwe tafelbarbecue met kooltjes. Om 22.00 uur werd Marja ineens heel onrustig. Een eindje verderop stond een MOOSE, oftewel een eland. Tja en krijg dan het apparaat maar eens op de juiste manier ingesteld. Hulplijn Marc benaderd en ook dankzij de eland zelf, die dichterbij was gekomen, is de eerste foto tot stand gekomen. Gewoon vanuit de het voortuintje. Dat smaakt voor de komende dagen naar meer.
Till nästa gång

Nog veel plezier!