Dag 7: Arrocampo en reisdag Alcuéscar - Drachten (deel 2)

20 april 2025 - Drachten, Nederland

In het vliegtuig was het chaos met de koffers; lang niet alles paste in de bagagevakken. Ons koffertje belandde uiteindelijk helemaal voorin bij de businessclass, omdat daar nog wel ruimte was. En dat terwijl de vlucht niet eens volgeboekt was. Wij hadden zelfs een vrije stoel in ons rijtje van drie, wat ideaal was voor de fotorugtas.

Bij het opstijgen in Madrid was de lucht onbewolkt, waardoor we lang konden genieten van het uitzicht vanuit grote hoogte. Volgens de hoogtemeter op mijn mobiel vlogen we op een gegeven moment bijna 11.000 meter hoog.

Na de landing duurde het even voordat we het vliegtuig uit konden, en ook op de bagage moesten we wachten. Het systeem gaf aan dat alle koffers al op de band lagen, maar er stonden nog veel mensen te wachten. Uiteindelijk kwam er een tweede ronde met koffers, al werd dat nergens aangegeven.

Het oppikken met de shuttlebus naar Parking P3 verliep daarentegen erg snel en soepel. Daarna begon de laatste etappe van onze reis naar huis. Zonder noemenswaardige problemen waren we rond half één ’s nachts terug op het parkeerterrein, waar Ino, Dominique en Luna ons al op stonden te wachten. Na even bijpraten was het tijd om naar bed te gaan.

Nog wat cijfertjes: we hebben ruim 2000 kilometer gereden, meer dan 15.000 foto’s gemaakt, en ontelbaar veel vogels gezien.
Wat een mooie reis hebben Marc en ik gemaakt!

Bijzondere soorten gezien: Purperkoet, Cetti's zanger, Lachstern, Kleine torenvalk, Bijeneter.

Bedankt en tot de volgende keer!

VogelhutPurperkoetCetti's zangerKoereiger bij paardenLachsternBijeneterKerk van SaucedillaRotsduifKoffer incheckenOp grote hoogte

1. Henny:
    20 april 2025
    Wat fijn om te horen dat de reis geweldig was , nu leuke herrinneringen ophalen ,
  2. Hans Bakker:
    20 april 2025
    We hebben weer genoten van jullie belevenissen wat knap dat die vogels allemaal bij naam genoemd worden zo te lezen hebben Marja en Marc heel erg genoten van deze vogelspot trip
  3. Diana:
    Home sweet home.
    Dat zijn veel foto’s..😱
    Best veel gereden.
    Mooie herinnering met Marc..quality time
  4. Ino:
    21 april 2025
    Mooi en lekker, dat ze een weekje weg waren en nog mooier, dat ze na deze fantastische vogeltrip weer heelhuids thuis zijn gekomen. Het reisverslag en de foto's geven wel aan wat voor belevenis het is geweest en dat er nog vele van dit soort reisjes mogen volgen. YOLO