Dag 24: zaterdag 8 augustus, Bacharach - Drachten

8 augustus 2026 - Drachten, Nederland

Gisteren niet eens over gehad, maar naast en tegenover ons stonden 2 grote imposante Duitse campers. Touringcarformaat en het blijkt dus zo te zijn, dat de wat oudere Duitsers daar met een normaal rijbewijs gewoon mee mogen rijden. Poeh, want voor het rijden in die van ons moet je de kop er al goed bij houden. Het was vanmorgen weer een kwestie van stekker eruit en rijden maar. Alle, door ons netjes bewaarde, lege flessen nog ff ingeleverd bij de Lidl, broodje voor onderweg en gaan met die banaan. Het was lastig inschatten hoe druk het zou worden, maar het was natuurlijk wel zaterdag. De reis liep best wel voorspoedig, maar toen Tommie ons perse naar Oberhausen wilde hebben, begon eigenlijk de ellende. Google maps had wellicht last van de warmte, maar was in ieder geval niet op de hoogte van het feit, dat alle afslagen naar Oberhausen dicht waren. Kwam dus ook niet met alternatieven m.a.w. zoek het uit. Stukje teruggereden en Emden maar aangehouden, maar helaas zaten we toen in een negatieve spiraal. Wegwerkzaamheden en Duitsland zijn blijkbaar vrienden voor het leven, want elke keer als wij in dit land zijn is er asfaltdrama. Ter hoogte van Nordhorn gingen we ook weer van 2 rijbanen naar één. Ach, dat waren we wel gewend, maar dit keer duurde het wel heel erg lang. Zo spannend kon ritsen toch niet zijn? We hebben er wel een uur verspeeld, want naar later bleek was er een aanrijding net op de plek waar het één rijbaan was geworden. Tja en dan kun je geen kant meer op. Om 18.00 uur reden we het parkeerterrein achter huis weer op. Zo kwam er een einde aan onze mooie eerste 24-daagse camperreis. We hebben aan de rivieren Weser, Moezel, Rijn en Saar gekampeerd, gefietst langs de Weser en de Moezel en met eigen ogen kunnen aanschouwen welke voordelen een camper heeft. Smaakt absoluut naar meer. Bedankt voor het lezen en til neste år!

Dorpje BacharachUitzicht op de RijnHome, sweet home

1. Henny:
    18 augustus 2026
    Dit smaakt vast naar meer ,dank je wel voor jullie leuke verhalen gaan ze weer ff missen 😘🖐️
  2. Hans:
    18 augustus 2026
    Ino deze was je zeker vergeten te posten wij hebben weer genoten van al het wel en wee een vakantie met zich meebrengt en de droge humor met een camper heb je wel meer bewegingsvrijheid zeker als je de fietsen mee heb
  3. Zeijlemaker:
    18 augustus 2026
    Dus jullie zijn weer thuis na een mooie campervakantie. Dus de camper bevalt goed. Volgend jaar weer? Of staat er dan zo'n groot exemplaar?
    Ben benieuwd naar de foto's, want jullie hebben veel dieren en planten gezien en die heeft Marja gefotografeerd.