Dag 21: woensdag 5 augustus, Corcieux

5 augustus 2026 - Corcieux, Frankrijk

Gisteravond en vannacht immens noodweer gehad. Het kwam met bakken tegelijk uit de lucht, maar om nou te zeggen, dat het in de camper heel erg is afgekoeld. Heb op een gegeven moment zelfs mijn slaapshirt uitgedaan. Zoals elke ochtend even brood gehaald. Op de fiets naar het dorp en, omdat de croissants van de vorige bakker zijn afgekeurd, naar de andere boulangerie honderd meter verderop. Nou, daar stond me toch een rij voor de deur, waardoor ik rechtsomkeer ben gegaan en op de camping brood heb gehaald. Vandaag naar Colmar geweest op een uur rijden van de camping en gelegen in de Elzas. Megaheet natuurlijk, megadruk, maar wat een fantastisch mooie stad. Veel vakwerkhuizen uit de middeleeuwen en de renaissance en ook het opmerkelijke Maison Pfister. Dit gebouw heeft een smalle traptoren en een klokvormig dak. Aan de buitenkant beschilderingen van o.a. Duitse keizers uit de 16e eeuw en Bijbelse figuren. In de kerk Saint-Martin staat ook een laatgotisch beeld van Het Laatste Avondmaal. Het is maar even dat jullie het weten. Veel mooier was de wijk La Petit Venise. De naam zegt het al Klein Venetië en dat zag er prachtig uit. Vakwerkhuizen uit de 15e en 16e eeuw met gevels in verschillende kleuren aan de rand van een kanaal. Allerlei leuke bruggetjes, winkeltjes en terrasjes. Bij L’ Ancienne Douane hebben we geluncht. Het ging er allemaal wat chaotisch aan toe, maar de ober was wel leuk en het eten zeer in te nemen. Toen we weer genoeg energie hadden zijn we nog langs o.a. het paleis La Maison des Têtes, het oude douanegebouw Koïfhus en het alleroudste gebouw Maison Adolph gelopen. Ongelooflijk veel oudheid en in zeer goede staat. Luna vond het allemaal maar niks. Het was daar retedruk, dus dan hou je haar ook wel eens kort. Waarschijnlijk was het toen net 1x iets te kort, want ze maakte ineens rare geluiden en lag naar adem te happen. Ondanks het vaak stoppen en veel laten drinken, bleef ze de gehele tijd sjokken. Na een paar uur was haar lijdensweg voorbij. Als avondeten gebraden kip met aardjes en patat (stond op de camping) gehad. De avond afgesloten met een paar irritante potje Uno. Bonne nuit et à demain.

Colmar (beeldhouwer van de Eiffeltoren is hier geboren)La Petite VeniseLa Petite VeniseLa Petite VeniseLunchenMaison PfisterCollégiale Saint-Martin de ColmarLaatgotische beeld van het Laatste AvondmaalKippie eten

1. HA:
    6 augustus 2026
    Een steeds terugkerend fenomeen als rode draad in deze vakantie, LEKKER ETEN in al hun mooie en bijzondere vormen. De laatste eet foto is in dat kader ook niet zo bijzonder. een ding is zeker de gretigheid straalt ervan af. Dit plaatje haalt ongetwijfeld het nog te maken fotoboek. HA
  2. Zeijlemaker:
    6 augustus 2026
    Dus jullie hebben nog aan sightseeing gedaan. Het zag er mooi uit!
    Leuk stadje en lekker eten. Het kon slechter.
    En dan het weer. Je hoopt altijd op mooi weer, maar zo warm!!!!!!!!
    We hopen dat er eens wat regen valt, want de bladeren vallen al van de bomen. Herfst......
  3. Hans:
    6 augustus 2026
    Wat een prachtig stadje🤗 waar de ontwerper van het Vrijheidsbeeld vandaan komt. Ja daar kwam Hans natuurlijk weer mee🤪. Zo te zien hebben jullie genoten van het gebraden kippetje en ja dat is ook heerlijk 😋😋😋😋. Nog veel plezier met elkaar 🥰